Regissörerna Alexandra-Therese Keining och Emily Norling medverkar i POV talks #4 (Foto: Privat/Carla Orrego Veliz).

Keining och Norling i POV talks #5

POV talks #5 gästas av regissörerna Alexandra-Therese Keining, aktuell med «The average color of the universe», och Emily Norling, nyligen utsedd till årets nykomling på guldbaggegalan, för ett samtal om det personliga uttrycket.Hur hanterar man livets känslostormar på film? Går det att hitta en rimlig balans och ett lämpligt uttryck? När blir det allmänna personligt och när övergår det personliga till att bli privat?

POV talks samtalar med regissörerna Alexandra-Therese Keining och Emily Norling om deras skapande. Regissörerna visar valda klipp ur sina verk.

Jennie4.jpg

Alexandra-Therese Keining är regissör, manusförfattare och författare aktuell med filmen The average color of the universe, som nyligen hade premiär på Göteborg filmfestival. Utbildad i Los Angeles debuterade Keining 2002 med Hot dog, guldbaggenominerades för Kyss mig (2011) medan Pojkarna (2016) premiärvisades på Toronto filmfestival och nominerades till tre guldbaggar. Just nu skriver Keining på tv-serien «Lea» och förbereder sin första engelskspråkiga film för Sony Pictures.

allt-vi-ager-2.jpg

Emily Norling belönades nyligen med en guldbagge för bästa nykomling för Allt vi äger, en dokumentär och en stockholmsskildring om missbruk och medberoende som hon både regisserat, filmat och själv medverkat i. Norling arbetar för närvarande på ett nytt filmprojekt som också hämtar «inspiration/material» från hennes eget liv.

Samtalsledare under kvällen är Jon Asp.

5 feb. 2020