© Sara Mac Key

Mia Engberg först ut på POV Books

«Belleville Baby»-regissören Mia Engbergs personliga filmessä släpps i oktober på det nystartade förlaget POV Books, som är en del av Point of View.Kanske är jag död när du läser det här. Eller så är jag lika levande som du och den här tiden kommer vara en parentes som bleknar bort som alla andra parenteser i livet och vardagen kommer återigen vara lika vardaglig som alltid.

Filmskaparen Mia Engberg står redo att spela in sin tredje långfilm i Paris, hennes dittills dyraste och mest omfattande produktion, då filmens och livets olika omständigheter tvingar in henne i en kris som är både konstnärlig och existentiell. Den visuella tystnaden är en personlig och mångbottnad essä där vardagens olika värden flätas samman med ett kreativt sökande och en resa i dödens närhet. Vi får följa med till Marguerite Duras hus på stranden i Trouville, till Derek Jarmans blå universum och till Ellen Ripleys blodiga strid mot ett modermonster på en främmande planet.

foto-omslag - liggande.jpg

Mia Engberg är filmregissör och författare och står bakom prisbelönta filmer som Lucky One, Belleville Baby och Dirty Diaries – 12 shorts of feminist porn.

17 sep. 2020