© POV Books

Succéfilmen blir bok

En av årets stora succéfilmer, den Cannesbelönade «Världens värsta människa», ges ut som bok på POV Books. Manuset är skrivet av Joachim Trier och Eskil Vogt.

I samband med att filmens regissör, Joachim Trier, mottar Visionary Award på Stockholm filmfestival, erbjuder vi boken till extra förmånligt pris.Julie fyller snart 30 år och hennes liv är en enda stor röra. Hon har kastat bort sin talang, och hennes äldre pojkvän, Aksel – en framgångsrik serietecknare – vill att de ska stadga sig och bilda familj. När hon en kväll smyger sig oinbjuden in på en fest träffar hon där den yngre och charmiga Eivind. Hon gör slut med Aksel och kastar sig in i ett nytt förhållande i hopp om att få nya perspektiv på livet. Men hon kommer snart att inse att vissa livsval redan ligger bakom henne. 

Världens värsta människa är en romantisk komedi, en samtidsmelodram och sista delen i en Oslotrilogi skriven av Joachim Trier och Eskil Vogt. Filmen hade premiär på Cannes filmfestival i år, där huvudrollsinnehavaren Renate Reinsve belönades med priset för bästa kvinnliga skådespelare. Boken innehåller manuskriptet till filmen i översättning av Niklas Darke, ett förord av Jon Asp samt ett personligt samtal mellan Mattias Nohrborg och filmens regissör Joachim Trier.

trier-vogt.jpegFoto: Kasper Tuxen och Christian Breidlid

Joachim Trier, manusförfattare och regissör född 1974 i Köpenhamn, utbildad vid National Film and Television School i London. Debuterade med Repris 2006. Världens värsta människa är hans femte långfilm.

Eskil Vogt, manusförfattare och regissör född 1974 i Oslo, utbildad vid La Fémis i Paris. Har varit medförfattare till Joachim Triers samtliga filmer och regisserat två egna, Blind 2014 och De oskyldiga som hade världspremiär i Cannes 2021.

5 nov. 2021